Ettersom jeg er en beskjeden kokk og relativt matglad, tenkte jeg å dele en familieoppskrift på panzerotti fra Puglia:

Panzerotti

Ingredienser:

Deig:

  • 1 kg mel
  • 30 gr salt
  • 30 gr sukker
  • 50 gr smør
  • 50 gr gjær
  • vann

Fyll:

  • Tomatsaus
  • Mozzarella
  • Salt
  • Oregano

Olivenolje (Extra Vergin) trenges til frityrstekingen

Tilberedelse:

Smelt smør i en panne og la det stå og bli kaldt. Bland i mellomtiden mel, sukker og salt. Løs opp gjæren i ca. 200 ml lunkent vann og bland vesken langsomt med melblandingen, til det danner seg en deig. Hell så i smøret og elt kraftig. Ha i så mye vann som nødvendig for å oppnå en kompakt deig som ikke klebrer.

Del deigen i klumper ca. på størrelse med en sitron og la dem stå til heving i ca en time.

I mellomtiden kan dere forberede fyllet. Kutt mozzarellaen i små terninger og ha dem i en skål. I en annen skål, blander du tomatsaus med salt og oregano.

Når deig-klumpene er hevet til dobbelt størrelse, er de ferdige. Hver av dem kjevles ut til små sirkelformede kaker. I midten av hver kaker legger du en teskje med tomatsaus og litt mozzarella. Lukk igjen, slik at du får en halvmåneformet kake. Vær spesielt oppmerksom på hjørnene, de må lukkes godt igjen slik at ikke fyllet siver ut under stekingen. Et godt tips kan være å smøre litt eggeplomme på innsiden av deigen, den vil fungere som lim.

Hell så olje i en stekepanne eller kjele med høye kanter. Når oljen koker legger du i halvmånene. La dem steke litt på hver side, til de er gyldne. Legg dem på matpapir for å la oljen renne av og spis dem mens de enda er varme.

Forberedelsestid: 30 minutter

Heving: 1 time

Steketid: 20 minutter

Buon appetito a tutti!