Hva skjer i Europa?

Sommeren kom tidlig til Danmark

Sommeren kom tidlig til Danmark

Danmark har som oftest fint vær, i hvert fall sammenliknet med været i kalde og regnfulle Norge. Mars måned var heller intet unntak – til og med solkrem var nødvendig etter første dagen med solbrent nese og øyelokk. I Danmark begynte sommeren i mars med over 20 grader og strålende sol.

I følge tv2.dk, var 31. mars den varmeste marsdagen på over 27 år i Danmark. Det var sjette gang temperaturen har oversteget 20 grader på litt over 140 år! Rekorden ga liv til hele Horsens by – krokusene sprang ut og fuglene kvitret. Gatene var fulle av barn og voksne som ville nyte soldagene til det fulleste. Selv om det ikke var badetemperatur i vannet enda, trakk folk til stranden for å sole seg og grille.

Den siste uken i mars var spesielt fantastisk, nesten som å være i Syden. Termometeret i hybelen viste at det var 25 grader i solen på det høyeste. Tror at varmen kom som et sjokk på det fleste. Alle var kledd for en kald vårdag med tykke vinterjakker og sjal knytt godt rundt halsen. Jakkene ble kastet av og sjalet ble stappet opp i veskene. Her var det bare å nyte varmen, vi visste jo ikke hvor lenge dette flotte været ville vare. Dagen etter var de varme jakkene byttet ut med t-skjorter, shorts og sommerkjoler. Sommeren var kommet til Danmark.

For en bergenser, som er vant til våte og kalde marsdager, var dette bare helt fantastisk. Skolearbeidet gikk unna fortere enn vanlig disse ettermiddagene hvor solen steikte. Jeg ville ut i solen å grille på stranden sammen med de andre studentene.

Vår favorittstrand i Horsens, er en sandstrand ikke langt fra Campus. Flotte sykkelstier gjør at det kun tar rundt 10 minutter med sykkel, så er vi på stranden. Her er det laget til flotte områder hvor det er tilrettelagt for grilling: bålområdet er bygget med steiner til små leirbål, det er bare å ta med seg litt ved eller grillkull og sette i gang å grille.

Etter den søte kløe kommer den sure svie: Årets første myggestikk var et faktum. Myggen i Danmark må være en av ulempene med å studere i her. Hvert fall for meg som hver sommer er favorittbytte til myggen. Selv kaller jeg dem heste-mygg fordi stikkene de etterlater blir til svære forsteininger som klør voldsomt. Hver sommer må jeg være varsom om kveldene på grunn av myggen. Vanligvis er jeg veldig flink til å beskytte meg mot mygg ved å bruke lange bukser og trøyer i tillegg til myggspray og diverse andre kremer med sitruslukter slik at myggen ikke skal like meg. Problemet var at jeg ikke tenkte over at det kanskje kunne være mygg i mars – det var jo vinter og snø for bare noen uker siden.

Til tross for de mange myggestikkene og litt solbrenthet har mars vært en fantastisk måned med massevis av opplevelser i det flotte været. Turer til stranden, grilling, volleyball og sene kvelder med gode venner, nesten som en liten sommerferie før selve sommerferien – til og med før påskeferien. Om ikke så lenge reiser jeg Bergen. Det er meldt typisk Bergensk vårvær; overskyet og regnbyger. Jeg gleder meg til å komme tilbake til studiene i Danmark allerede før jeg har reist på grunn av det fine været i Horsens.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *