Oslo markerer Europeisk moblitetsuke

0 kommentarer
 
 

I nesten 2400 europeiske byer og tettsteder har det denne uken vært et ekstra fokus på å reise miljøvennlig. I Oslo benyttes anledning til å vise frem hvordan en bilfri by vil se ut og hvilke muligheter det vil føre til.

Siden 2002 har Europeisk mobilitetsuke hatt som mål å påvirke måten det reises på i byer og tettsteder over hele Europa. Gjennom ulike aktiviteter får mennesker utforsket byene de bor i på nye måter. Ideen er at det som skjer i løpet av uken skal føre til permanent endring, og med det bedre helse- og levevilkår for byenes innbyggere.

Med nesten 2400 deltagerbyer er Europeisk mobilitetsuke verdens største kampanje for miljøvennlig transport i byer og tettsteder.

For Oslo har det blant annet vært fokus på hvordan en bilfri by vil være. Dette gjøres blant annet ved å vise frem hvordan byen kan tas i bruk på en helt ny måte når bilene er ute av sentrumskjernen. Målet er at Oslos innbyggere i økt grad skal droppe bilen og heller benytte seg av miljøvennlige transportmidler.

I løpet av uken har det vært Food truck bonanza ved Rådhuset og blitt arrangert en rekke sykkelaktiviteter. I tillegg har den norske skateboardlegenden Adil Dyani holdt skateshow og kurs i en egne rampe på rådhusplassen. Det hele avsluttes torsdag 22. september, med en gratis konsert med bandet Kråkesølv. Den starter 19:15.

Oslo er langt fra eneste by i Norge som er med på kampanjen. Over hele landet er det små og store byer som har et ekstra miljøfokus i disse dager. Her er oversikt over alle de 32 norske byene som er med på den europeiske mobilitetsuken.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *