Utdanningskonferanse i Stavanger

0 kommentarer
 
 

Onsdag 9. mars starter Senter for internasjonalisering av utdannings (SIU) årlige internasjonaliseringskonferanse. Årets konferanse har tittelen «Internasjonalisering i omstilling», og holdes passende nok i omstillingshovedstaden Stavanger.

Ordet «omstilling» har aldri tidligere blitt brukt i like stor grad som hva det har det siste halvannet året. Og det er jo i for seg heller ikke så rart, med tanke på utviklingen i norsk økonomi innenfor samme tidsperiode.

Også internasjonalisering av utdanning må omstilles. Grunnen til det er, ifølge beskrivelsen på SIUs nettsider, utfordringer knyttet til økt internasjonal konkurranse, utvikling av virtuelle medier, og den aktuelle flyktningsituasjonen. Dette er bakteppet for årets konferanse.

Hva kan man vente seg?
Med en rekke gode innledere fra både inn- og utland, har den to dager lange konferansen et fullpakket og spennende program.

Blant annet kommer Andrée Sursock. Hun arbeider som seniorrådgiver i European University Association (EUA). EUA er en samlingsorganisasjon for universiteter i Europa. Sursock er også forfatteren av rapporten Trends 2015, hvor hun analyserer endringer innen høyere utdanning gjennom de siste 15 årene. I sitt innlegg vil hun snakke om trender og bruk av teknologi i internasjonalt samarbeid.

Fra regjeringsapparatet kommer statssekretær i Kunnskapsdepartementet Bjørn Haugstad. Haugstad var fra 2009 til 2013 forskningsdirektør ved Universitet i Oslo, og var også fra 2001 til 2005 statssekretær i Utdannings- og forskningsdepartementet. I Stavanger skal Haugstad innlede om utfordringer for utdanningsinstitusjonene, før han skal delta i en paneldebatt om hvordan internasjonalisering bidrar til økt kvalitet.

Konferansier er Thomas Henschien, som har over 20 års fartstid fra media. Blant annet jobbet han i TV2s nyhetsredaksjon fra 1998 til 2011. I dag er Henschien administrerende direktør i et bemanningsbyrå og blir jevnlig brukt som foredragsholder og debattleder.

Her finner du hele programmet.

En møteplass
Internasjonaliseringskonferansen er et samarbeid mellom SIU og universiteter og høgskoler. Konferansens vertskap endres årlig, og det er Universitet i Stavanger som har fått ansvaret for årets arrangement. Fjorårets konferanse gikk av stabelen i Tromsø, da med UiT som vertskap.

Konferansens mål er å være et samlingspunkt for alle som har en interesse for internasjonalisering av høyere utdanning. Her knyttes nye kontakter samtidig som man får godt faglig påfyll. Og det er jo en god kombinasjon!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *