Eurodok 2016

Eurodok 2016

0 kommentarer
 
 

I år det 15. gang den europeiske dokumentarfilmfestivalen Eurodok arrangeres i Oslo. På programmet står 23 filmer, som utgjør noe av det beste innen ny europeisk dokumentarfilm.

Onsdag 9. mars starter årets utgave an dokumentarfilmfestivalen Eurodok. Festivalen varer i fem dager, frem til søndag 13. mars. Det hele foregår på Cinamateket i Oslo sentrum.

Festivalen åpnes med den svenske filmen Nice People. Denne feelgood-filmen handler om et integrasjonsprosjekt der 17 somaliere i den svenske byen Borlänge starter et bandylag, hvor målet er å delta i VM i Russland. Ingen av de har noen gang hatt skøyter på beina. Åpningsfilmen vises onsdag 9. mars klokken 18.00. Etter visningen blir det litt snacks og drikke i Filmkaféen på Cinemateket. Dette er åpent for alle med billetter til filmvisninger på åpningsdagen.

Konkurranseprogrammet
Av de 23 filmene som vises på Eurodok er elleve plukket ut til konkurranseprogrammet. Disse filmene konkurrer om å vinne årets Eurodokrpis, som deles ut på festivalens siste dag.

Foruten nevnte Nice Peolple er det også flere av de andre filmene i konkurranseprogrammet som dreier seg om integrering og migrasjon, som jo er en stadig mer aktuell problemstilling i Europa.

Til flere av filmvisningene kommer det regissører og andre som har medvirket i produksjonene. Det gjelder blant annet den britiske filmen The Confessions of Thomas Quick, som vises onsdag 9. mars klokken 20.30, og danske Naturens uorden, som kan ses torsdag 10. mars klokken 18. Det vil også bli arrangert panelsamtaler og seminarer under festivalen.

Tolv norske filmer
I løpet av festivalen skal det også vises tolv norske dokumentarfilmer. Disse er plukket ut fra et utvalg av 50 påmeldte filmer. I utvelgelsen har programkomiteen lagt vekt på filmer som overasker og som har et tydelig temperament og en klar stemme, kan man lese på festivalens nettside.

Hele festivalens program finner du her.

(Foto: Cinmateket)


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *