Studier

Ett år med Erasmus plus

Ett år med Erasmus plus

Europakommisjonen har nylig utgitt en rapport om utvekslingsprogrammet Erasmus. Her kommer det blant annet frem at studenter som reiser på utdanning har større mulighet for å få seg en jobb etter endt utdannelse.

For perioden 2014 til 2020 har Erasmus plus et totalbudsjett på nesten 15 milliarder euro, noe som er en økning på 40 prosent sammenlignet med perioden før. Dette gjør det til det største utdanningsprogrammet i verden. Også norske studenter har mulighet til å delta, og kan med det motta støtte fra EU for å studere utenlands for en periode.

Rapporten som nå har kommet ser på hvordan det første året med Erasmus plus har vært, og hva som kjennetegner studentene som reiser på utveksling.

Her er noen av funnene fra den 40 sider lange rapporten, som du kan lese i sin helhet her (pdf):

– I skoleåret 2013/2014 var 272 497 studenter på utveksling. Det er opp to prosent fra året før og det høyeste antallet som har benyttet seg av denne muligheten noensinne.

– Spania, Frankrike og Tyskland er de mest populære destinasjonene for Erasmus-studentene. Spania er også det landet som sender flest studenter ut.

– I gjennomsnitt mottar hver Erasmus-student 274 euro i måneden i støtte fra kommisjonen. For norske studenter kommer dette i tillegg til det man får i lån og stipend fra Lånekassen.

– 61 prosent av alle som reiste i 2013/2014 var kvinner. Gjennomsnittsalderen for de reisende var 23 år.

– I snitt tilbringer hver student seks måneder på utveksling. Kommisjonen gir støtte i opptil 12 måneder.

– Studenter som reiser på utveksling har høyere sjanse for å få seg jobb etter endt utdannelse. Dette gjelder særlig de som er fra Øst- og Sør-Europa.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *