Matservering i San Sebastian.

San Sebastian for alle

0 kommentarer
 
 

De seneste årene har den baskiske delen av Spania, og særlig byen San Sebastian, blitt en mer og mer populær destinasjon for reiselystne nordmenn. Og det er det flere gode grunner til, særlig i år!

Atlanterhavsbyen San Sebastian, som ligger nordøst i Spania og bare noen kilometer fra grensa til Frankrike, har lenge vært et populært reisemål. Kulinariske opplevelse kombinert med en lang bystrand har lokket Ernest Hemingway så vel som den spanske kongefamilien til byen. Men det er først de seneste årene nordmenn virkelig har fått øynene opp for denne baskiske perlen.

Matmekka
For den matglade er San Sebastian det perfekte reisemål. Det er kun Tokyo som har like stor tetthet av Michelinstjerner som det San Sebastian har. Hele tre av byens restauranter kan vise til tre stjerner, som er det høyeste antallet som er mulig å oppnå.

Særlig er byen kjent for sine gode tapasrestauranter, som kommer i alle former og prisklasser. Her er det alt fra de anerkjente stjernerestaurantene til små, enkle barer, der den lokal befolkningen gjerne går. Så uavhengig av budsjett kan du være rimelig sikker på at du kan spise deg god og mett på baskisk mat.

Her finner du en oversikt over restauranter i San Sebastian.

Baskerland
Når man først er i San Sebastian og Baskerland er det et par andre severdigheter som også er verdt å få med seg. En drøy times kjøring vestover ligger Bilbao, som blir regnet for å være den baskiske hovedstaden. Byen er særlig kjent for sin arkitektur, hvor Guggenheim-museet er et av de fremste eksemplene. Museets kunstsamling er helt i verdensklasse, og absolutt verdt et besøk.

Litt øst for Bilbao ligger den lille byen Gernika, som led en forferdelig skjebne i 1937, under den spanske borgerkrigen. Den ble da bombet til ruiner av et tysk Luftwaffe-korps som var underlagt Franco. Dette makabre angrepet har blitt udødeliggjort av Picasso gjennom maleriet «Guernica», som er et av 1900-tallets mest ikoniske kunstverk. Gernika ble i ettertid bygget opp igjen og er i dag en vakker liten by, med masse historie.

Velger man derimot å dra østover fra San Sebastian, er det ikke mer enn rundt 45 minutter til Biarritz, som ligger i den franske delen av Baskerland. Den lille byen, med omtrent 25.000 innbyggere, har i lang tid vært et populært reisemål, og blir beskrevet som både glamorøs og avslappet. Den går også være en av Europas fremste surfebyer.

Europeisk kulturhovedstad
Som om ikke det er grunner nok til å reise til San Sebastian, så er byen i år også europeisk kulturhovedstad. Det er en ære den deler med den polske byen Wroclaw.

Den offisielle starten på året som kulturhovedstad er 20. januar for San Sebastian. Gjennom året vil det være et tettpakket program, med blant annet utstillinger, konserter og filmvisninger. Her er det nok å velge mellom!

Den enkleste måten å komme seg til San Sebastian er med fly enten til Bilbao eller Biarritz, så videre med tog, buss eller leiebil derifra.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *