Forbruker

En konto for hele Europa?

En konto for hele Europa?

Hvis Europakommisjonen får det som de ønsker, vil du kunne bruke din egen Netflix-, TV 2 Sumo- og Spotify-konto uansett hvor i EØS-området du er.

Går det nye forslaget til kommisjonen gjennom kan du streame filmer, fotballkamper og musikk når du reiser til et annet EØS-land. I dag er ikke dette nødvendigvis mulig, da den typen tjenester ofte er begrenset til landet du har registrert kontoen din i. En norsk Netflix-konto virker for eksempel kun i Norge. Målet er at dette skal bli mulig i løpet av 2017.

For europeere som reiser stadig mer er dette gode nyheter. I 2013 hadde EUs innbyggere tilsammen over en milliard overnattingsturer til et annet land enn der de selv er bosatt.

I følge Andrus Ansip, som er EU-kommissær med hovedansvar for EUs digitale indre marked, er dette et steg nærmere en grenseløs digital økonomi i Europa. Ansips store prosjekt som kommisær er nettopp å få på plass et digitalt indre marked i EU, noe han har lagt ned mye arbeid i.

Også den europeiske forbrukerorganisasjonen BEUC er fornøyd. Agustín Reyna, som er juridisk seniorrådgiver i organisasjonen, sier at dette er godt forslag, som de er fornøyde med.

Men ikke alle er like fornøyd. Organisasjoner som representerer filmbransjen mener det er markedet selv som burde komme med løsninger.

Nettstedet Politico.eu skriver at dette skal gjelde ved midlertidige opphold i andre land. Det som derimot ikke kommer frem er hvor langt et midlertidigopphold er. Det kan derfor bli opp til tilbydere, som Netflix og Spotify, å finne ut hva som er en rimelig tidsperiode deres abonnenter kan bruke sin konto utenfor landet den er registrert.

Før forslaget det kan bli vedtatt må forslaget behandles av parlamentet og Rådet.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *