Her kan du fremdeles søke studier

0 kommentarer
 
 

Er du fortsatt usikker på hva du skal gjøre til høsten? Fortvil ikke, det er fremdeles mange land hvor fristen for å søke studier enda ikke har gått ut!

Det kan nok være lurt å starte forberedelser tidlig før man velger et studie i et annet land, men er du av den spontane typen og enda ikke har funnet ut hva du vil gjøre, har du fortsatt mange muligheter.

Her er noen av stedene hvor søknadsfristen for studier ikke har gått ut:

Estland

Utdanning er kanskje ikke den første tanken du får når du hører Estland. Men studietilbudene er mange i det lille landet. Særlig innen IKT-rettede fag er det gode muligheter. Det er ikke så rart, da Estland har vist seg å være en foregangsnasjon når det kommer til dette området.

Søknadsfristene i Estland variere, men felles for de fleste er at de ikke går ut før i juli. Med andre ord er det fremdeles tid igjen. Mer informasjon finner du her.

En annen god ting er at levekostnadene er relativt lave. Det samme er også studieavgiften, som er på rundt 3000 euro i året (for medisin er det 11000 euro).

Her kan du lese om studiehverdagen til norske Dyre Vaa, som holder til i Estlands hovedstad Tallinn.

Latvia

Som i nabolandet Estland går ikke fristen for å søke studieplass i Latvia ut før i juli. Du har derfor fremdeles ganske så god tid igjen. Landet, som har en rik og spennende historie, ble EU-medlem i 2004 og har siden 1. januar 2014 brukt euro som valuta.

I følge ANSA er det 125 norske fulltidsstudenter i Lativa, hvor de fleste holder til i den vakre hovedstaden Riga.

På denne siden er det mer informasjon om studier i Latvia.

Nederland

Fordelene med å studere i Nederland er mange. Det finnes over 2000 studieprogrammer i Nederland som går på engelsk, studieavgiftene er lave sammenlignet med mange andre steder (som regel rundt 2000 euro) og det er generelt et hyggelig land å bo i.

Fristen for å søke studier med oppstart til høsten har dessverre godt ut mange steder. Men det er likevel håp. På en del åpne studier, det vil si de som ikke har et begrenset antall plasser, går fristen ut som sent som 1. august. Så her er det nok av tid igjen!

På siden Studyfinder.nl finner du rikelig med informasjon om studiesteder, programmer og søknadsfrister.

Portugal

Søknadsfristen for studier i Portugal er i juli, så her har du nok av tid. I tillegg til at det er mange studier som går på engelsk, er det en fin mulighet til å lære seg portugisisk, et språk som blir snakket av en kvart milliard mennesker, fordelt på fire verdensdeler.

Studiestart i Portugal er i oktober.

Her finner du informasjon om universiteter, levekostnader og andre praktiske opplysninger ved det å studere i Portugal.

Spania

Ønsker du en studiehverdag preget av tapas, deilig klima og vakker natur er Spania et åpenbart valg. Og du har fremdeles tid igjen til å levere en god søknad! Som sin nabo på den iberiske halvøy går ikke fristen ut før i juli. Skulle du ikke rekke det, er det et opptak nummer to for de plassene som ikke er tatt da. Dette er i august/september. Studiestart i Spania er i oktober.

Les mer om studier i Spania her.

Nyttige lenker

På ANSAs hjemmesider finner du en oversikt over når søknadsfristene går ut i forskjellige land.

Her kan du lese mer om dine muligheter som student i Europa, og hva du kan få av stipend og lån til utenlandsstudier.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *