Nye trafikklys i Wien gleder nesten alle

0 kommentarer
 
 

Den siste uken har hyggelige trafikklys preget gatebildet i Wien. Det er det ikke alle som er like fornøyd med.

Den siste uken har 47 av de vanlige trafikklysene i den østerrikske hovedstaden blitt byttet ut med lys som vier kjærestepar som omfavner hverandre og holder hender. Dette har fått det høyrepopulistiske og nasjonalistiske Frihetspartiet i landet til å se rødt (årets mest opplagte ordspill der). Problemet for partiet er at enkelte av parene er av samme kjønn.

Meningen med de nye trafikklysene er å fremme toleranse og likebehandling, samtidig som man sikrer at fotgjengere kommer seg trygt over veien. Dette skjer i sammenheng med at Wien er vertskap for Eurovision Song Contest, som sist år ble vunnet av Conchita Wurst, samt at Europas største veldedighetsarrangement for AIDS- og HIV-forskning nylig ble holdt i byen.

Mens de fleste synes dette er en hyggelig og morsom gimmik, er altså Frihetspartiet på ingen måte imponert. Tvert om, de har anlagt søksmål mot byens trafikkansvarlig, for at hun skal ha brutt med trafikkforskriftene og kastet bort innbyggernes skattepenger.

Søksmålet ser de imidlertid ikke ut til å komme særlig langt med. Faktisk er det blitt bestemt at lysene skal bli der permanent, ikke bare ut juni som den opprinnelige planen var.

Nå kaster også den tyske byen München seg på trenden. Der skal den samme type lys settes opp i forbindelse med gay pride-festivalen som blir arrangert i juli i år.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *