Hva skjer i Europa?Kultur og reise

Opplev Lausanne

Opplev Lausanne

Lausanne er en fransktalende by i Sveits, hvor et moderne og hipt studentsamfunn møter store katedraler og en middelaldersk gamleby.

Byen ligger i vakre omgivelser, omringet av høye fjell, tette skoger og Genèvesjøen. På dagen kan du vandre rundt i gamlebyen, hvor du finner den pittoreske katedralen Norte Dame, som ble bygget for over 800 år siden. Du kan besøke museer, leie sykkel og sykle rundt i byen, eller spise fantastisk mat ved sjøen.

Det anbefales å smake på den lokale sveitsiske vinen mens du er der, og er du ekstra interessert er det flere steder som tilbyr vinsmaking.  Vil du ha noe søtt til kaffen er Laudree verdt ett besøk, denne forretningen er verdenskjent for sine franske makroner.

Lausanne på budsjett
Reiser du på et litt strammere budsjett, anbefales det at du dropper de mest prangende restaurantene ved sjøen, og heller drar inn i byen og spiser på et brasserie som serverer «plats du jour», dagens spesialitet. Her får du en god middag til rundt 100 kroner.  Man kan også dra på en dagstur til Frankrike med en av de mange fergene, som tilbyr god mat og vin på den flotte reisen.

Lausanne har også mye å tilby den kulturinteresserte. På det historiske museet i byen kan du se hvordan Lausanne ble til, og hvordan byen har utviklet seg gjennom tidene.  Er du interessert i post-moderne kunst, er Mudac-museet midt i blinken. Kjøper du en billett der, får du også tilgang til Musee Cantonal des Beaux-Arts og Elysée photography, for 10 CHF, eller ca. 80 kroner.

Le Flon
Det sjarmerer området Le Flon har et urbant og kunstnerisk miljø, med avant-garde bygninger og en arkitekturen utenom det vanlige. Selv om det er mange moderne bygdinger som skiller seg ut, så kommer det tydelig frem at den industrielle stilen fra 1900-tallet binder sammen den nye og gamle delen av byen.

Le Flon er proppfullt av restauranter, cafeer, kunstgallerier og utesteder. Om natten kommer studenter og andre nattglade mennesker frem og nyter den avslappende, urbane atmosfæren på de mange utestedene som tilbyr gode musikkopplevelser. Du kan slappe av med en drink på en av de mange cocktailbarene, eller ta en tur på en av de mange alternative utestedene i området, som for eksempel Punk bar som er verd et besøk.

Lausanne er kjent for sine vakre omgivelser, og det er ikke rart at moteikonet Coco Chanel valgte å tilbringe sin tid her etter 2.verdenskrig. Er du på utkikk etter eksklusiv shopping, ligger Genève bare en times togtur unna. Her finner du store og eksklusive motehus som Louis Vuitton, Fendi, Prada og Lavin, bare for å nevne noen.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *