Studere i Storbritannia

Velg mellom 250 studiesteder i Storbritannia

0 kommentarer
 
 

Er du blant de som kunne tenke å starte studenttilværelsen i Storbritannia til høsten? Nå må du være rask – ved de fleste universitetene går søknadsfristen ut 15. januar.

Storbritannia har lenge vært et populært valg for nordmenn. Av alle norske studenter i utlandet har nesten så mye som en tredjedel valgt å ta turen over Nordsjøen.

Det er mange gode grunner til å studere i Storbritannia. Blant annet kan du velge mellom noen av verdens beste universiteter, du lærer deg engelsk på et meget høyt nivå og du får oppleve den fantastiske britiske kulturen på nært hold.

Noe for alle
Med over 250 registrerte studiesteder som tilbyr rundt 360 ulike studier er det nesten garantert at du finner noe som passer deg.

Du kan velge alt fra tropemedisin til internasjonale relasjoner. Spennvidden er med andre ord stor. En fullstendig oversikt over studier og skoler finner du på Studievalg.no.

Skolepenger og finansiering
Det som kan trekke litt ned for mange er at nordmenn må betale mye i skolepenger for å studere i Storbritannia. Dette avhenger av studiet og studiested, men ofte ligger det på mellom 100.000 til 250.000 kroner per år.

Lånekassen gir støtte til utdanning som fører til en bachelor- eller mastergrad. Fullfører du studiene innen estimert tid gjøres 40 prosent av støtten om til stipend, resten er lån. Men dette gjelder ikke det du må betale i skolepenger, som i det fulle og hele vil være lån. Det er derfor vanlig å sitte igjen med en relativt høy gjeld etter studiene er fullført.

Her ser du en fullstendig oversikt over hva du kan få av stipend og lån til studier i utlandet.

Mye mer enn gode universiteter
Skulle man ikke la seg skremme av den stive studieprisen, er det ikke bare studietilbudet du kan glede deg over i Storbritannia. Det er også en fantastisk kultur, med puber i verdensklasse, et unikt musikk- og kunsttilbud og et stadig bedre kjøkken. Du kan gå på fotballkamp, festival eller shoppe – i Storbritannia finnes nok av muligheter for alle.

Og skulle du få hjemlengsel er du aldri lenger enn kort flytur unna.

Er du nysgjerrig på studielivet i Storbritannia? Her kan du lese om Anni som går på Univeristy of St Andrews i Skottland og Anette som studere ved Kingston University utenfor London.

Du finner også mye nyttig informasjon på ANSAs side om studier i Storbritannia.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *