london i førjulstiden

Syv grunner til å dra til London i førjulstiden

0 kommentarer
 
 

Det er kanskje ikke mengder med snø i Englands hovedstad for tiden, og det massive juletreet på Trafalgar Square er som kjent importert fra Norge. Allikevel er det mange grunner til å dra til London for en real dose julestemning.

Her er mine 7 grunner til å besøke byen før jula slår inn:

1. Juleshopping med stor J. Og da snakker jeg ikke utelukkende om Oxford Street. Faktisk vil jeg anbefale å holde seg unna Londons travleste gate i juletider, rett og slett fordi det er så utrolig travelt. Ta deg gjerne en tur for å se på juledekorasjonene og den gigantiske juleavdelingen til Harrods, men shoppingen kan en lett gjøre andre steder. Covent Garden er for eksempel en tipp topp destinasjon for både julestemning og julehandelen.

2. Stemingsfylte konserter. Ingenting er bedre enn å toppe en dag med shopping med en kulturell opplevelse. London har naturlig nok et hav av konserter å by på, og sjekk gjerne ut Time Out for å se hva som kan passe deg. Hva med en sing-a-long med Michael Buble på O2 Arena eller en real julejam i stemningsfulle Union Chapel?

IMG_3792

Winter Wonderland i Hyde Park.

3. Eventyrlige markeder. Her er det mye å velge i for både store og små, og Winter Wonderland i Hyde Park er nok den mest kjente av dem. Det er gratis inngang, og du kan besøke julemarkedet, fortelle Santa hva du ønsker deg til jul og stå på skøyter. Ser du etter noe en smule mer quirky, kan Winterville i Victoria Park i Øst-London være et godt alternativ. Her har de en morsom variant av skøying på is – nemlig disco på rulleskøyter. Sjekk også ut de mange juledekorerte pubene.

4. Snødekt Harry Potter-verden. Warner Brothers Harry Potter tour i Watford er verdt et besøk når som helst, men mellom november og februar er det vinter på Galtvort, og det er få ting som får meg i bedre julestemning. Jula er nesten ensbetydende med Harry Potter-maraton i pysjamas, og selv pleier jeg å høre på soundtracket for å virkelig få stemningen.

5. Smakfull sjokoladefestival. Hva har sjokolade med jul å gjøre, spør du kanskje? Vel, det er jo den beste gaven å gi til den som har alt. Dessuten må man kunne kose seg med sjokoladesmaking når en blir sliten av julegaveshoppingen. Sjokoladefestivalen i Islington i nord-London frister med en egen Christmas Edition, og her kan du blant annet besøke «testlabaratoriet» deres og et sjokoladespa.

6. Gå på byen – i hjemmestrikkede ullgensere. Londonere er kjent for å være høflige – og også til tider veldig ironiske. «Stygge» julegensere i sprakende farger har nærmest hatt en renessanse her, og flere klubber og puber arrangerer faktisk egne «Christmas jumper parties». For eksempel her. Jo styggere, jo bedre. Innerst inne tror jeg faktisk engelskmennene liker det.

7. Vandring gatelangs. Det beste med London er at det skjer så mye hele tiden, og de beste opplevelsene skjer ofte når man minst venter det. Kanskje snubler du over et pudding race, hvor folk utkledd i nissekostymer konkurrer om å ikke miste den ikoniske julepuddingen. Eller kanskje du roter deg bort i en park hvor du møter på selveste julenissen. Mitt beste tips er å ta på seg en varm, god (og stygg?) strikkegenser, kjøpe seg en kopp mulled wine (vin-gløgg) og suge inn julestemningen i Londons gater.

God førjulstid!

IMG_3798


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *