Hva skjer i Europa?Jobb

Finn traineeship i utlandet!

Finn traineeship i utlandet!

Kunne du tenke deg et traineeship i utlandet, men er usikker på hvordan du skal gå frem? Da kan den nye nettsiden ErasmusIntern være løsningen!

Fordelene med å jobbe en periode i utlandet er mange. Du vil utvikle deg faglig og personlig, forbedre dine språkkunnskaper og bli kjent med masse nye mennesker. Dette er kvaliteter din fremtidige arbeidsgiver garantert vil sette pris på.

Markedsplass for traineeships
Problemet for mange er at de ikke vet hvor de skal lete for å finne et traineeship i utlandet. Dette er noe nettsiden ErasmusIntern.org kan hjelpe med. Siden fungere som en markedsplass for studenter som er på utkikk etter traineeships.

Alt du trenger å gjøre er å lage en profil, finn den stillingen som passer deg best, og så søk. Det er det. Du finner jobber innenfor alt fra design til juss, business og geografi. Du kan finne traineeship som varer fra to måneder til et helt år.

Det er også mulig for bedrifter og organisasjoner å søke etter traineer på siden. Finner de en den kandidaten de er på utkikk etter kan de ta direkte kontakt.

Få stipend fra EU
Nettsiden ble lanser av studentorganisasjonen ESN med støtte fra Europakommisjonen tidligere i høst. Målet er å bedre tilgjengeligheten og kvaliteten på traineeships, samtidig som flere unge skal bli klar over mulighetene de har.

Gjennom Erasmus+, som er EUs program for utdanning, kan studenter som velger å gjøre et traineeship i utlandet motta et stipend. Over 25 år har Erasmus gitt to og en halv millioner unge europeere muligheten til å studere eller jobbe i et annet land enn de selv kommer fra. På EreasmusIntern.org er det godt beskrevet hvordan du skal gå frem for å søke på dette stipendet.

Les mer om studiemobilitet i Europa.

Share this post

About the author

2 comments

  1. Må man ha spesiell utdanning for å være en trainee, og hvor gammel må man være?
    Jeg er nå snart ferdig med videregående, og vet ikke hva jeg vil bli. Har lest mye rundt på denne nettsiden, og tror at dette hadde vært et fint år. Hvor jeg kan finne meg selv og hva jeg liker, men i samme slengen få et klarere syn på hva jeg kan gjøre videre.

    1. Hei Frida, det er arbeidsgivere som stiller krav til utdanning. En del steder er det krav om at man har noe utdanning, da det ofte er vanlig å ta traineeoppholdet som en del av utdannelsen. Men det er ikke nødvendigvis slik alle steder.

      Et annet spennende alternativ for deg kan være volontørtjenesten, som er åpen for alle i alderen 17 til 30. Da er det ingen krav om utdanning. Du kan lese mer om det her: https://www.ieuropa.no/2014/04/frivillig-arbeid-en-annerledes-jobberfaring/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.