Mitt universitet: Kingston University

0 kommentarer
 
 

For dem som ikke har hørt om universitet før, kan jeg starte med en liten introduksjon. Kingston uni ligger, naturlig nok, i Kingston Upon Thames (ikke Kingston, Jamaica som google ofte forvirrer oss med), og er en by med rundt 20.000 studenter i det som kalles Greater London. 

Området
Kingston befinner seg i ytterste sone 6 i sørvest London, 25 minutter unna sentral-London. Vi har fortsatt røde busser og Oyster card – men har tryggheten ved å bo i et område som er kjent for å ha minst kriminalitet blant Londons bydeler.

Skolen er fordelt på ulike campus, hvorav Penryhn Road er det største og har sosiale fag som psykologi og politikk. Kingston er også godt kjent for sitt kunst-campus, Knights Park, hvorav mote og arkitektur er attraktive studier. Kingston Upon Thames har lenge vært en universitetsby, faktisk helt siden 1899. Det bærer den også preg av, og det er gode muligheter for både kafeer, shopping og utesteder – uten at det er like høye priser som i sentral-London. Tipp topp for studenter, med andre ord.

Kulturelt og sosialt
Universitet er særlig kjent for å ha studenter med mange ulike nasjonaliteter, og et spennende studentmiljø. Noe overraskende er det faktisk nordmenn som utgjør den største gruppen av utenlandske studenter her. Da bør en passe seg ekstra godt  på så en ikke ender opp med bare norske venner, men dette pleier egentlig ikke å være noe problem. De fleste er tross alt enige om at en ikke drar til England for å bare snakke norsk, men å komme hjem med en elegant britisk aksent i bagasjen. Pardon me?

Mitt studie
Jeg studerer journalistikk med psykologi, noe som vil si at jeg tar en major i førstnevnte og minor i sistnevnte. Journalistikk-studiet er blant de høyest rangerte i England, og kan skilte med lærere som har verdifull erfaring fra arbeidslivet (en av av dem sjonglerer lærerjobben med å være redaktør for en stor engelsk avis). Det fine med Kingston og nærheten til London er også at de har mange bånd med arbeidslivet, og hjelper deg på vei – selv om mediebransjen sjelver litt i buksene for øyeblikket. Psykologi-studiet er heller ikke noe å kimse av, og her får gjort mye praktisk arbeid og spennende forsøk – i tillegg til forelseningene. Neste år har jeg «psychology in film and art» og jeg gleder meg som et lite barn!

Interessert?
Ønsker du mer informasjon om universitetet kan du gå innpå hjemmesiden deres her, eller sjekke ut hva ANSA sier om universitetet her.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *