Belgisk dessert, kokkelærling, lærling, http://goo.gl/FKyrZS

Kokkelærling fra Namsos til Brussel

0 kommentarer
 
 

Til daglig jobber kokkelærlingen Jørgen Sagvik på Rock City i Namsos, men denne høsten har han byttet ut Nord-Trøndelag med Belgia og Brussel.

Med støtte fra EU programmet Erasmus+ har Jørgen fått muligheten til å prøve seg på kjøkkenet på Thon Hotel Bristol Stephanie. Det fire stjerners hotellet ligger i Avenue Louise, en av Brussels dyreste gater.

Brussel var førstevalget
Namsosgutten ble først oppmerksom på at han kunne ta en del av lærlingtiden i utlandet da han hørte at en del lærlinger som jobbet i Praha, noe han syns hørtes spennende ut. Da han fikk vite at Brussel også var en mulighet ble det førstevalget.

– Jeg reiste hit for å lære meg en ny matkultur og skaffe meg så mye kunnskap som mulig. Brussel er verdenskjent for sin sjokolade og dens kvalitet, så det går mye i desserter, sier Jørgen.

Og på tross av noen forskjeller gjøres det mest likt i Belgia og i Namsos. – Språket er jo selvfølgelig forskjellig, men rutinene er for det meste det samme, forteller Jørgen.

Oppholdet betales med penger fra EU
Med midler fra Erasmus+ får Jørgen og andre lærlinger muligheten til å ta deler av lærlingtiden i et annet europeisk land. I Norge er det Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) som fordeler midlene.

Reisen frem og tilbake, språkkurs og boutgifter blir dekker. Lærlinger som er over tre måneder ute har også krav på borteboer- og reisestipend fra Lånekassen.

Nord-Trøndelag blant de beste i Norge
Nord-Trøndelag er blant fylkene i Norge som er best til å benytte seg av Erasmus-midlene. Hittil i år har de mottatt godt over seks millioner kroner fra EU-programmet. Lærlingkompaniet i Nord-Trøndelag, som er et opplæringskontor for lærlinger, søkere og bedrifter, hjelper de unge lærlingene i fylket som ønsker seg et opphold i utlandet.

Til andre lærlinger som vurderer å reise ut er oppfordringen fra Jørgen klar: Kjør på, du kommer ikke til å angre!

Les også om frisørlærlingen Karoline som er i Bournemouth.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *