Studier

Student i et nytt land? Legg fordommene til side!

Student i et nytt land? Legg fordommene til side!

I disse dager er det mange som for første gang flytter utenlands for å studere. Med en følelse av skrekkblandet fryd kaster man seg ut i en ny hverdag i en fremmed by.

ANSA-president Madeleine Mowinckel råder studenter som reiser ut til å møte sin nye tilværelse med åpenhet, og legge gamle fordommer til side. Selv har hun studert i Toulouse i Frankrike og Pittsburgh i USA.

– Hva er det første man burde gjøre når man flytter til et nytt land som student?

– Gå deg vill i byen, vekk fra det lokale Karl Johan. Ta med et kart og utforsk i vei! Men ikke glem å melde deg inn i ANSA.

– Hvorfor er det viktig å melde seg inn i ANSA?

– ANSA er utenlandsstudentenes talerør i norsk politikk og media, og vi jobber for å bedre vilkårene og synligheten deres. Vi er avhengige av medlemmer for å kunne utføre den jobben. Som medlem vil du få hjelp i krisesituasjoner, om det er naturkatastrofer, personlige kriser, eller juridiske strider med universitetet ditt. Du vil få informasjon om aktiviteter i regi av ANSA, for eksempel skiturer og karrieredager arrangert av andre studenter nær ditt studiested.

– Hva var den viktigste erfaring du gjorde deg da du flyttet for første gang?

Skal du lære deg å kjenne et sted godt må du gå skikkelig i dybden. Glem fordommer, rydd unna antakelser, og prøv helt oppriktig å forstå hvorfor de rundt deg gjør som de gjør, og tenker det de tenker. Kulturen er som en tykk bok, jo mer du leser den, jo mer vil du sette pris på den.

– Hvis du skulle gjort noe annerledes, hva ville det vært?                         

I god fransk ånd, så sier jeg heller «Non, je ne regrette rien!».

Les mer om dine muligheter som student i utlandet og hva du kan få i stipend og lån som utenlandsstudent.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.