Hva skjer i Europa?Jobb

Setter Trøndelag på Europakartet

Setter Trøndelag på Europakartet

I en ærverdig bygning et lite steinkast fra de mest sentrale EU-institusjonene, jobbes det med å bygge bro mellom Trøndelag og Europa. Et av satsningsområdene er økt ungdomsmobilitet.

Siden oppstarten 2001 har Trøndelags Europakontor i Brussel lagt til rette for at Trøndelagsregionen skal dra nytte av mulighetene som ligger i Norges avtaler med EU.  Over de tretten årene har de informert om EUs-programmer, introdusert nærings- og samfunnsliv for europeiske nettverk og arrangert studieopphold for over 2200 personer.

Bygningen hvor Trøndelags Europakontor holder til huser også flere andre Skandinaviske regionskontorer. Foto: Wikipedia Commons
Bygningen hvor Trøndelags Europakontor holder til huser også flere andre Skandinaviske regionskontorer. Foto: Wikipedia Commons

Satser på unge
Et av målene til kontoret er å legge til rett for økt ungdomsmobilitet, noe som vil fremme den internasjonale kompetansen i regionen. De har opparbeidet seg svært gode rutiner for å informerer unge om hvilke muligheter de har i Europa.

Dette arbeidet har ført til at trønderfylkene i 2013 var blant de som mottok mest støtte per innbygger fra EU-programmet Livslang Læring, forløperen til dagens Erasmus +.

– Alltid noe å være med på
Satsningen reflekteres også blant kontorets ansatte. Av de fem som jobber der er det to traineer og en praktikant. Praktikantordningen er et samarbeid med Europastudier på NTNU. Resultatet av samarbeidet er at det hvert år er tre studenter som får muligheten til å bo og jobb i Brussel.

Pia Solli Sellereite har vært trainee ved kontoret siden januar. I løpet av de ni månedene har hun fått et nytt syn på Brussel. – Jeg syns det var en forferdelig by og gruet meg litt til å flytte hit, men dette endret seg raskt. Det skjer veldig mye spennende og det er alltid noe man kan være med på.

Praktikant Maja Busch Sevaldsen og trainee Juni Bratberg Melting startet sine opphold ved Trøndelags Europakontor i august. De er enig med sin kollega. – Det er veldig mye som skjer sosialt, og mange interessante arrangementer vi har mulighet til å delta på, sier Maja, mens hun venter på at den årlige energikonferansen i regi av Norge og EU skal starte.

Kunne du tenke deg å jobbe på Trøndelags Europakontor? De søker nå en ny trainee for perioden januar 2015 til desember 2015. Her får du mer info om stillingen.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.