London City, internship

London Calling!

0 kommentarer
 
 

Omtrent alle nordmenn har et forhold til London. To timer fra lille Norge med fly og man befinner seg midt i en verdensmetropol. Med et titalls fotballklubber, enorme shoppingmuligheter, markeder, musikalforestillinger, puber og sightseeing er det noe å finne på for alle og enhver.

Kanskje like kjent er London for sin travle karrierehverdag. Mennesker på ”tuben” med svart dress, høy puls og stresskoffert på vei mot lange dager og dårlig kaffe. For en europastudent fra NTNU i Trondheim var det nesten for mye å ta innover seg. De første ukene gikk ut på å utforske eget nabolag i vest-London, samt å sette seg inn i den nye hverdagen som praktikant hos miljøforetaket TerraCycle.

Vibeke Mjøsund

Vibeke studerer til vanlig Europastudier på NTNU, men er denne høsten intern i miljøforetaket TerraCycle i London.

Internship
Kampen om relevant jobb etter studiet kan være tøff, spesielt hvis studiet er populært eller det er kamp om de samme arbeidsplassene. Et internship som godkjent del av utdannelsen er en god måte å få en fot innenfor arbeidsmarkedet, samt man får et bredere nettverk og arbeidserfaring.  Spesielt arbeidserfaring i utlandet byr på mange fordeler. Å kunne jobbe daglig med et sekundærspråk, samt sette seg inn det landets retningslinjer og kontorkultur er en svært god erfaring å ta med seg videre. Med tanke på det frie arbeidsmarkedet i EU, sørger EUs Erasmus+ program for at blir lettere for europeisk ungdom å skaffe seg relevant arbeidserfaring i Europa, samt sørge for bedre samarbeid mellom akademia og næringslivet. Den økende populariteten til internships i dag kan sees som en direkte respons til EUs utfordringer med høy arbeidsledighet blant unge mennesker.

Intern hos TerraCycle
TerraCycle er et amerikansk miljøforetak som spesialiserer seg på gjenvinning av produkter som ellers ville havnet på deponi eller søppeldyngen. TerraCycle har mange innsamlere i Norge som sender inn flere kilo med kaffekapsler, og som belønning får de penger som doneres til en selvvalgt frivillig organisasjon.

Som praktikant får jeg mange spennende arbeidsoppgaver med mye ansvar. Jobben er relevant til mine studier og bidrar til min forståelse for hvordan dynamikken til en bedrift fungerer. Det er et ungt og friskt miljø på det nordiske kontorlandskapet, med praktikanter og faste ansatte som bidrar til en hyggelig og avslappet atmosfære. TerraCycle i London er et felles europakontor med ansatte fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland, som bidrar til et internasjonalt miljø.

Spesielt morsomt er det å observere ulike vaner som mine kolleger har tatt med seg fra hjemlandet sitt, særlig når det nærmer seg lunsj-tider. Nordmenn har ofte vane med å spise en god frokost tidlig på morgenen, og man merker fort at man blir sulten på en lett lunsj i 12-tiden, da franskmennene helst venter til klokken 14 før de inntar det som anses som dagens viktigste måltid. Engelskmenn spiser gjerne en sandwich, helst over pulten sin mens de fortsetter arbeidet. Det kan med andre ord by på mindre problemer å arrangere en felles lunsj. Den gylne middelvei er ofte løsningen, med tanke på lunsj og andre ting som kan oppstå i løpet av en arbeidsdag.

Internships er ikke begrenset til statlige ambassader. Det er et mangfold av private firmaer som tilbyr internships og man får verdifull erfaring og gode minner som varer livet ut.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *