Karneval i Notting Hill

Europas største gatefestival

0 kommentarer
 
 

Karneval forbindes stort sett med den siste festen før fasten, som feires i februar eller mars. Men det finnes ett unntak. I Notting Hill i London er det den siste mandagen i august som er den store karnevaldagen. Dette er en av årets absolutt største begivenheter i London!

Det som i 1964 startet som et lite karibiskinspirert karneval med rundt 500 deltagere, er nå en tre dagers lang fest med over en million besøkende.

I løpet av de tre dagene karneval varer blir gatene i Notting Hill fylt opp med rundt 50 000 dansere og andre artister, 30 lydanlegg og feststemte mennesker fra hele verden. Det er en fantastisk blanding av farger, musikk og god mat.

Tre dagers fest
Karnevalet starter på lørdag kveld med musikk og fester. Søndagen er barnas dag, med mer fokus på familievennlige aktiviteter.

Selve høydepunktet er mandagen. Karnevalet i Notting Hill blir alltid avsluttet den siste mandagen i august, som er en fridag i England. Dette er også dagen for hovedparaden. Klokken 9 om morgenen begynner det yrende livet. Ikke lenge etter starter den store paraden, som varer til klokken 7 om kvelden. For de som ikke vil gå hjem helt enda er det nok av muligheter. Mange barer og klubber i nabolaget har etterfester til langt ut på natten.

Karibisk inspirasjon
Selv om karnevalet har vokst seg til å bli den største gatefesten i Europa, i alle fall etter eget utsagn, er det fremdeles en hyllest til karibisk kultur. Det aldri langt til nærmeste grill, hvor det grilles spicy kylling, som på jamaicansk vis serveres med ris og en sterk saus. Musikken som spilles fra de mange anleggene har ofte hentet inspirasjon fra de karibiske øyer.

Og det er mye som dreier som om lyden og musikken i Notting Hill disse dagene. Stasjonere anlegg blir plassert i bakgater, smug og telt, hvor festene starter tidlig om morgen og fortsetter utover hele dagen. Blant DJ’ene som står for musikken i år er smått legendariske Basement Jaxx. Med et trettitalls anlegg og rundt 60 band vil det uansett være noe for enhver smak!

Les mer om karnevaltradisjoner i Europa.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *