Hva skjer i Europa?

EU og Sør-Korea sammen om lynraskt mobilnett

EU og Sør-Korea sammen om lynraskt mobilnett

Syns du dagens 4G går raskt? Nå går EU og Sør-Korea sammen for å utvikle den neste generasjonen mobilnett, som blir opptil hundre ganger raskere.

Tidligere i sommer inngikk EU og Sør-Korea et samarbeid om å utvikle en felles 5G-standard. Gjennom forsknings- og innovasjonsprogrammet Horizon 2020 vil EU investere 700 millioner euro i 5G-prosjektet. I tillegg er det ventet at mobilindustrien i EU vil høyne dette beløpet opp til fem ganger, og investerer mer enn tre milliarder euro. Den nye standarden er ventet å være klar senest i 2020.

Surfehatigheten på den neste generasjonen mobilnett vil være opptil hundre ganger raskere enn dagens 4G. Det betyr at du kan laste ned en to timers HD-film på 12 sekunder, til sammenligning tar det 12 minutter i dag. Den nye standarden vil også være 90 prosent mindre energikrevende.

5G er ikke bare raskere, det åpner også opp for en rekke nye muligheter. Det vil gjøre det mulig å ta i bruk 3D-teknologi på mobilen, ultra-HD-strømming, bedre sosiale nettverks-tjenester og til og med den gamle sci-fi-favoritten hologram.

Teknologien vil også bli viktig på andre områder enn dagens mobiltrafikk, som vanligvis begrenser seg til å ringe, surfe på nettet, lese mail og se video på mobilen. 5G vil påvirke en rekke andre deler av samfunnet, som i nær fremtid vil være avhengig av nettverkstilgang. Det gjelder blant annet sanntids kommunikasjon mellom pasienter og sykehus, overvåking av miljø- og klimautslipp og alarmløsninger til hus.

Les også: EU gjør det billigere å bruke mobilen i utlandet.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.