Kultur og reise

Gatemat i København

Gatemat i København

Våren 2014 fikk matbyen København et nytt og kjærkomment tilskudd. På et gamle industriområdet har Copenhagen Street Food åpnet. Det uformelle matmarkedet har på kort tid blitt en favoritt blant københavnere.

En liten sykkeltur fra København sentrum ligger det gamle industriområde Papirøen, med utsikt til Operaen og Skuespillerhuset. Frem til 2012 ble den kunstige øya brukt til lagring av avispapir, derav navnet Papirøen.

copenhagen street food

Lagrene er bevart, men avispapiret er byttet ut moderne matboder. Besøkende kan spise seg mette på gatemat fra hele verden for drøye 50 kroner. Her er alt fra genuin meksikansk taco til økologiske pølser og belgisk pommes frittes

Tre Æ’er
Ægte, ærlig og æstetisk. Dette er de tre Æ’ene Copenhagen Street Food tar utgangspunkt i. Maten som serveres skal være av god kvalitet, laget fra bunnen av og være bærekraftig. Med dette ønsker grunnleggerne av markedet å gi københavnere et laidback alternativ, med gourmetmat fra hele verden til en rimelig penge.

Og konseptet fungerer! Etter åpningen i midten av april har det blitt en favoritt for lokalbefolkningen. Også langt utenfor Danmarks grenser har det innovative matmarkedet vekket oppmerksomhet.

Mer enn bare mat
Som et ekstra krydder til maten får man servert musikk, kunst og kultur. I helgene sørger DJ’er for at det er god stemning fra tidlig ettermiddag til langt ut over kvelden.

Meningen er at markedet skal være et samlingspunkt for mer enn bare mat. Det skal være åpent for innovasjon og nye tanker innen matlaging, design, musikk og kunst. Så er du sulten på å bli inspirert både kulinarisk og kulturelt er dette stedet for deg.

Copenhagen Street Food holder til i København sentrum, fem minutter med sykkel fra Højbro Plads, eller omtrent et kvarters gange fra Christianshavns Metro. Markedet er åpent klokken 10 – 24 mandag til torsdag, klokken 10 – 02 fredag og lørdag og klokken 10 – 22 på søndager. Matbodene har serving fra klokken 12 til 22 hver dag. Mer info finner du her.

Planlegger du en tur til den danske hovedstaden kan du få flere tips her.

Se også hvor du finner Europas beste  matmarkeder!

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *