Hva skjer i Europa?Kultur og reise

Fire dagers gatefest i København

Fire dagers gatefest i København

Denne uken forvandles Københavns gater til massive fester med over 100.000 mennesker. Den sekstende utgaven av festivalen Distortion er i gang.

Det hele startet på en klubb i Tivoli i København i 1998. Meningen var å feire byens festkultur. Nå, seksten år etter, er Distortion en fire dagers festival med gatefester om dagen og clubfester om natten. Mens musikken pumper ut av lydanleggenden setter de over 100.000 deltagere den danske hovedstaden på hodet.

Gatefester
Det som skiller Distoriton fra andre festivaler er at festene finner sted i Københavns gater, og hver dag i en ny bydel. Det hele startet i går i Nørrebro, i dag går turen videre til Vesterbro, før det i morgen er havnen som blir forvandlet til en stor folkefest.

Foto: Rasmus-Nautrup-Jensen, 2013
Distortion 2013. Foto: Rasmus-Nautrup-Jensen

I hver bydel er det en rekke ulike sener, hvor noen av verdens fremste DJer står for musikken. Blant årets headlinerne finner vi tyskeren Boys Noize, franske Brodinski og Todd Terje fra Norge. De ulike festene har temaer som Ibiza, amerikansk college og rave.

Ønsker man seg en liten pause mellom slagene er det også muligheter for det. I bakgårder, hager og museer finner man roligere alternativer som diktlesing og klassisk musikk. Det vil også være pop-up restauranter hvor Michelin-kokker serverer treretters måltider for 150 kroner.

Distortion Club
På kveldene flyttes festivalen fra gatene og inn på byens nattklubber, hvor lovende DJer vil spiller musikk ut i de sene nattetimer. Det blir også arrangert fester på andre, mer uvanlige steder som badebassenger, museer og teatre.

Det anerkjente engelske magasinet DJ Magazine har kalt dette for en av verdens beste klubbfestivaler.

Den siste festen
Distortion avsluttes med en heftig fest på lørdags kveld. På et forlatt skipsverft utenfor København sentrum vil det sette opp 11 sener. Kombinasjonen av store, åpne plasser og gamle lagerbygg gjør dette til et perfekt festivalområde. Her holdes det gående fra femtiden på ettermiddag til klokken seks søndag morgen. Denne avsluttingsfesten er festivalens absolutte høydepunkt.

For å sitere det amerikanske magasinet Interview Magazine: Distortion er fire dager i paradis!

Foto: Thorbjørn Fessel
Distortion 2013. Foto: Thorbjørn Fessel

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *