Unge kom med oppfordringer til politikerne

0 kommentarer
 
 

Fra 9. til 11. mai deltok over 5000 europeere på mellom 16 og 30 år på YO!FEST i den franske byen Strasbourg. På festivalen ble det satt fokus på unges rolle i fremtidens Europa.

YO!Fest er en årlig festival som blir organisert av European Youth Forum. Festivalen er en del av arrangementet European Youth Event (EYE 2014). Her er det alt fra politiske debatter og workshops til konserter og annen underholdning. I år var femte gang YO!Fest ble arrangert. Årets festival fant sted utenfor bygningen som huser Europaparlamentet i Strasbourg.

Sammen med de unge deltagerne var det også journalister, politikere og organisasjoner.

Forslag til Europaparlamentet
Det to og en halv dager lange arrangementet samlet unge mennesker fra hele Europa for å sette lys på problemstillinger som angår dem. Her var det debatter, workshops og andre aktiviteter hvor det ble diskutert temaer som ungdomsledighet, bærekraftig utvikling av miljøet og europeiske verdier. På kveldene var det fester og konserter.

Blant forslagene som ble diskutert var strengere lovgiving for å beskytte traineer, like regler for hvordan EU-valg blir gjennomført og bedre undervisning i europeiske relasjoner. Disse forslagene vil bli presentert for det nyvalgte Europaparlamentet under deres første plenumssamling, som er i juli.

– Unge europeere bryr seg om fremtiden
Peter Matjašič, leder for European Youth Forum, var godt fornøyd med årets festival. – Jeg ble inspirert og glad over energien som ble vist av de tusenvis av unge menneskene på festivalen, sa Matjašič.

Den glade lederen kom også med en klar oppfordring til politikerne. – Arrangementet beviser at unge europeere bryr seg om fremtiden og at tiden er inne for at dagens ledere begynner å høre på det vi har å si. Jeg håper virkelig at de nyvalgte parlamentsmedlemmene vil lytte til de unge stemmene som så tydelig har blitt hørt her i Strasbourg, avsluttet han.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *