Tar fremtiden tilbake!

0 kommentarer
 
 

Fra 8. til 11. mai samles 80 unge europeere i den greske byen Thessaloniki for å diskutere hvordan man i fellesskap kan skape en bedre fremtid.

Den fire dager lange konferansen Europe Youth Dialogue (EYD) skal sette fokus på ungdommers rolle i det europeiske demokratiet, og hvordan de kan stå sammen for en bedre fremtid. I tillegg til at det er et spennende program er det en god mulighet for deltagerne til å knytte nye bekjentskap.

Ungdomshovedstad
Arrangørbyen Thessaloniki har i år æren av å være ungdomshovedstad i Europa. Dette er et konsept som ble skapt av Det europeiske ungdomsforum for å sette fokus på nye og innovative ideer rundt ungdommens rolle og muligheter innen kultur, politikk, økonomi, og i samfunnet generelt.

Byen, som er den neste største i Hellas, er hjem til over 200 000 unge mennesker. Dette utgjør omtrent halvparten av dens befolkning.

Fremmer unge stemmer
Det er stiftelsen Heinrich Böll Stiftung som er initiativtakerne bak EYD. Stiftelsen er opprinnelig tysk, men har 29 internasjonal kontorer og samarbeidspartnere i over 60 land. Møtet i Thessaloniki er den tredje ungdomskonferansen de arrangerer. Dette er en viktig del av stiftelsens arbeid for å fremme unge stemmer i Europa.

I en tid hvor det er mer fokus på ungdommers problemer enn muligheter ønsker EYD å vise at unge alltid er relevante, og at deres håp og behov er noe som angår alle.

De 80 deltagerne på EYD er forventet å ta en aktiv del i konferansens program. Sammen med politikere fra både inn- og utland vil de utveksle ideer og erfaringer på workshops og paneldebatter som tar opp aktuelle problemstillinger. Blant annet vil det diskuteres hvordan man kan styrke det europeiske demokratiet, hva som er konsekvensene av økende EU-skepsis og hvilken rolle studenter kan ha i kamp mot korrupsjon.

.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *