Hva skjer i Europa?Studier

Ta en mastergrad i tre land på ett år

Ta en mastergrad i tre land på ett år

Kunne du tenkte deg å ta en mastergrad i europeiske og internasjonale studier? Det er det faktisk mulig å gjøre på ett år, i tre forskjellige land.

Programmet Master in Advanced European and International Studies (MAEIS) er et ettårig masterstudie som tilbys av European Institute of High International Studies.

Studiet fokuserer på politiske, sosiale, økonomiske og kulturelle problemer i dagens verden. Men det som skiller MAEIS fra andre lignende studier er at året er delt opp i tre deler, hvor hver del legges til et nytt sted.

Ett år, to alternativer, tre byer
Studentene kan velge om de vil følge programmet på fransk, engelsk og tysk, eller kun på engelsk. Det trespråklige alternativet starter i Nice, fra oktober til midten av januar. Deretter går turen videre til Berlin, før man vender tilbake igjen til den franske byen Nice i slutten av mars. Programmet avsluttes med et to ukers seminar i Roma, og til slutt eksamener og presentasjon av masteroppgaven i siste halvdel av juni.

Velger man å ta alt på engelsk vil første del av studiet foregå i Istanbul, fra studiestart i oktober og ut desember. Fra midten av januar og ut mars legges undervisningen til Nice. Siste stopp er Berlin, fra april og frem til studiene er ferdig i juli.

Berlin er en av de tre byene studenten er innom i løpet av året. Foto: Shutterstock
Berlin er en av de tre byene studenten er innom i løpet av året. Foto: Shutterstock

Grunnen til å flytte undervisningen rundt på denne måten er for å komme nærmere temaene som studeres. I Istanbul fokuseres det blant annet på Tyrkias forhold til EU, mens i Berlin får studentene et nærmere innblikk i europeisk integrasjon og hvordan de øst- og sentraleuropeiske landene har utviklet seg etter de ble medlem av EU.

Studietur til ledende organisasjoner
Felles for begge alternativene er at året inneholder en studietur. I løpet av en uke besøker studentene ledende internasjonal organisasjoner i Brussel, Strasbourg og Haag. Her får de sett hvordan blant annet Den europeiske menneskerettsdomstol, Den internasjonale straffedomstolen og EU-kommisjonen jobber til daglig.

Besøkene gir også studenten en unik mulighet til å knytte nye kontakter og lære om organisasjonenes rekrutteringsprosesser. Er man heldig så kan man sikre seg en jobb når studiene er ferdig.

Praktisk informasjon
Søknadsfrist for studiet er 30. juni. For å komme inn må man ha en bachelorgrad. Man må også  TOEFL-test, som viser at man har god engelsk forståelse.

Studiet koster i underkant av 75 000 kroner. Dette dekker bokostnader i Berlin og Nice, all reising som er i regi av programmet, samt administrative kostnader. Her kan du lese om finansiering av studier i utlandet.

Mer informasjon om MAEIS finner du her.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *