Europa rundt med Game of Thrones

0 kommentarer
 
 

Ventetiden er endelig over! Nå er det klart for en ny sesong av seerfavoritten Game of Thrones. Vi tar deg med til tre av landene der serien er spilt inn.

Med en god blanding av drager, sverd og politisk maktkamp trollbinder TV-serien Game of Thrones et stort antall seere verden over. Den episke serien byr også på vakre bilder av digre slott og heftige naturomgivelser. Flere av disse stedene har blitt populære reisemål.

«Set-jetting» – å reise til steder hvor TV-serier og filmer blir spilt inn – er en trend som har skutt i været den siste tiden. Dette er noe landene som Game of Thrones er spilt inn i virkelig har fått merke. Serien har ført til en turistboom få hadde forutsett. Reiseoperatører har nå kastet seg på bølgen og tilbyr guidede Game of Thrones-turer.

Her er noen av innspillingsstedene du kan reise til:

Kroatia
Siden sesong to har festningsbyen Dubrovnik vært hjem til King’s Landing. Byens trange, brosteinsbelagte gater og høye bymurer gjør at den passer perfekt som hovedstad for the Seven Kingdoms.

Gamlebyen i Dubrovink. Foto: shutterstock

Gamlebyen i Dubrovink. Foto: shutterstock

Dubrovnik ligger vakkert til langs kysten av Adriaterhavet. Den ble grunnlagt i år 639 og var en viktig by under middelalderen, noe man tydelig kan se sport etter i den gamle delen av byen. Dubrovnik har lenge vært et yndet reisemål for turister, noe som har økt i takt med populariteten til Game of Thrones.

Ønsker du å gå i fotsporene til Tyrion Lannister og Sansa Stark er det fult mulig. Det blir arrangert guidede turer som tar deg med til flere av stedene i Dubrovniks gamleby som har blitt brukt i innspillingen av serien.

Nord-Irland
Det meste av Game of Thrones blir filmet i Nord-Irland. Den grønne naturen og de mange gamle slottene gjør at landet passer godt i serien.

Dunluce Castle i Nord-Irland er hjemmet til House of Greyjoy, herskeren av Iron Islands. Foto: Wikipedia Commons

Dunluce Castle i Nord-Irland er hjemmet til House of Greyjoy, herskeren av Iron Islands. Foto: Wikipedia Commons

Slottet Castle Ward figurerer som Winterfell, hjemstedet til Stark-familien, og den lille landsbyen Magheramorne som Castle Black. De aller fleste innendørs senene er filmet i et studio som ligger like utenfor den nordirske hovedstaden Belfast. Også en rekke andre steder i Nord-Irland har blitt brukt som innspillingsteder for enkeltscener.

Gjennom hele året er det mulig å dra på guidet Game of Thrones-tur. Du vil bli tatt med på en åtte timers reise rundt Nord-Irland, hvor du får et gjensyn med noen av de mest minneverdige stedene fra serien.

Island
Hvis du våger å reise bak the Wall er det sagaøya Island du må dra til. Innsjøen Mývatn og den nærliggende grotten Grjótagjá er to av stedene på øya som er å finne i Game of Thrones. Det er her the Wildlings, med den norske skuespilleren Kristofer Hivju på laget, herjer.

Med sine vulkanske landformer egner dette terrenget seg godt som området bak the Wall. Naturen her er hard og kald.

På Island kan du dra på en fem dager lang tur, hvor du virkelig får sett det vakre landskapet fra serien. Turen blir ledet av den lokale guiden Jon Thor Benediktsson, som også var guide for Game of Thrones-gjengen under innspillingen på sagaøya.

Goðafoss (Gudenes foss) ligger ved Mývatn på Island. Foto: Wikipedia Commons

Goðafoss (Gudenes foss) ligger ved Mývatn på Island. Foto: Wikipedia Commons

Til og med det islandske bandet Sigurd Rós vil ha en rolle i den kommende sesongen . De skal gjøre en tolkning av sangen «The Rains of Castamere», en sang som blir spilt i Game of Thrones når noe forferdelig er i ferd med å skje. Sist gang var under the Red Wedding. Hva som vil skje denne gangen er en godt bevart hemmelighet, så det er bare å følge med.

Her kan du lese NRKs anmeldelse av den nye Game of Thrones sesongen.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *