Norrøn mytologi på sveitsisk klokkemesse

0 kommentarer
 
 

Kunne du tenkte deg et armbåndsur som koster mer enn en karibisk øy? Eller hva med et etui laget av gull og diamanter til iPhonen din? I så fall bare å kaste seg på første flyet til Basel – der kan du nemlig finne nettopp dette!

På torsdag åpnet den 42. utgaven av klokke- og smykkemessen Baselworld. Det er ventet at omtrent 100 000 besøkende, i tillegg til 3500 journalister, tar turen innom messen i løpet av de åtte dagene den varer. For mange av dem er dette årets største happening.

Basel, som er en tyskspråklig by, ligger nord i Sveits, helt på grensen til Frankrike og Tyskland. Med sine 170 000 innbyggere er det den tredje største byen i Sveits.

Verdens største
Baselworld er regnet som den største og viktigste klokkemessen i verden. I tillegg til nysgjerrige klokkeentusiaster og journalister kommer også innkjøpere for se på årets nyheter og trender.

Det er 1460 utstillere fra 40 land som viser frem sine nyeste modeller. Ved siden av eksklusive merker som Rolex, Patek Philippe og Omega finner man også rimeligere alternativer og mindre kjente klokkeprodusenter.

Inspirert av norrøn mytologi
Et av de mindre kjente merkene som har fått oppmerksomhet er svenske Gustafsson and Sjögren (GoS). Med deres nyeste modell Bifrost Isblå har de på en elegant og original måte hentet inspirasjon fra norrøn mytologi.

ingress_bifrost

Bifrost Isblå. Foto: GoS

Bifrost er navnet på regnbuen som strekker seg som en bro mellom Åsgard og Midgard, gudenes og menneskenes verden. Når lys treffer klokkens herdede damaskusstål kommer dens dynamiske farger frem, på samme måte som en regnbue bare blir synlig når lys skinner gjennom fuktig luft.

Stål og skandinaviske referanser
Bak selskapet står knivmarkeren Johan Gustafsson og urmakeren Patrik Sjögren. De har begge en fasinasjon for skandinavisk kultur og historie, noe som tydelig kommer frem i klokkene de lager. I deres tidligere modeller kan man blant annet finne referanser til midnattssol, Odin og nordiske vinternetter.

Bruken av damaskusstål har også blitt et kjennetegn for GoS. Stålet gjør at hver klokke får et unikt preg. I tillegg blir hver eneste del av urverket ferdigstilt for hånd før det hele blir satt sammen. Resultatet er en eksklusiv klokke av høy kvalitet.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *