Hva skjer i Europa?Studier

Mitt år i Frankrike

Mitt år i Frankrike

Jeg har alltid hatt lyst til å dra på utveksling, lære et annet språk og en annen kultur. Derfor kom det ikke som et stort sjokk på mamma og pappa da jeg vinteren 2012 bestemte meg for nettopp dette.

Jeg hadde sett på forskjellige programmer lenge før jeg endelig bestemte meg for å dra til Frankrike. Grunnen til at jeg valgte Frankrike var hovedsakelig fordi jeg alltid har drømt om å dra til dit og oppleve den franske kulturen. Det ble Frankrike og ikke USA, fordi jeg hadde lyst til å gjøre noe annet enn hva de fleste gjør, og fordi jeg hadde lyst til å lære meg fransk.

Etter et månedslangt lynkurs i fransk og fransk matte var jeg og fem andre ungdommer på vei til Angers. Hele turen ned var jeg et nervevrak uten like og kjente sommerfuglene fly lenger og lenger opp halsen. Selv om jeg allerede hadde snakket med vertsfamilien på mail og fått et inntrykk av at de var en flott familie, var det nervepirrende. Da jeg dro hadde jeg aldri vært i Frankrike før, så jeg hadde ingen anelse om hvordan det egentlig var.

Eline med venn

Mitt første inntrykk da jeg kom ned var noe forvirrende. Jeg husker ikke så mye fra den dagen annet enn at det var en trist, og samtidig veldig bra dag. Vertsfamilien tok meg veldig godt imot og jeg følte meg hjemme med en gang.

De største utfordringene jeg møtte dette året var for det første at skoledagene i Frankrike er mye lenger enn i Norge. Også var det selvfølgelig utfordrende å henge med i fagene da alt plutselig var på fransk. Men dette var utfordringer som jeg ble vant med etter hvert og klarte å jobbe med.

Skolen var også en del av de sosiale utfordringene. Det var vanskelig og få ordentlig kontakt med de franske elevene i begynnelsen da jeg ikke kunne så bra fransk og slet med å henge med i samtaler. Heldigvis løste dette seg relativt fort. Kulturelt sett hadde jeg ikke noen store utfordringer da jeg er en veldig åpen person og ikke sliter stort med å tilpasse meg.

Sammen med meg var det fem andre norske utvekslingselever på samme skole som jeg var veldig mye sammen med. Vi ble på en måte en liten familie som alltid tok vare på hverandre.  I løpet av dette året har jeg lært utrolig mye først og fremst om meg selv, men jeg har selvfølgelig også lært masse fransk og fått venner for livet. Den mest positive erfaringen var å være selvstendig og alltid ta hånd om ting selv.

Jeg vil absolutt anbefale andre ungdommer å dra på utveksling!

Du kommer til å få et fantastisk fint år hvor du opplever noe som ikke så mange andre opplever. Ikke minst får du erfaringer og venner som du alltid kommer til å ha med deg. Det viktigste rådet jeg kan gi deg som skal på utveksling er å være åpen for nye ting og nye mennesker. God tur!

Share this post

About the author

1 comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *