Hva skjer i Europa?Jobb

Kunst, brukervennlighet og bærekraft – alt i en lommebok

Kunst, brukervennlighet og bærekraft – alt i en lommebok

Det er en kjent sak at resirkulerbart materiale kan brukes til mye. At det kan brukes til å lage lommebøker er kanskje ikke like kjent.  For litt over et år siden startet de tre tyskerne Marvin, David og Heri å produsere håndlagde lommebøker av resirkulerbart papir.

Det hele startet som et prosjekt de tre vennene holdt på med ved siden av studiene ved Maastricht University i Nederland. Etter mange lange kvelder med perfeksjonering og utbedring av små detaljer fikk de endelig det produktet de ville ha. En tynn og brukervennlige lommebok, med et kult design, laget av et miljøvennlig materiale. Navnet ble Crispy Wallet.

Fra studenthybel til salgsmesser
Resultatet var så vellykket at produksjon av lommebøker fort ble prioritert over studiene. Det førte også til at de fikk oppstartstøtte som gjorde at de kunne flytte driften ut fra studenthyblene og inn i større og mer egnete lokaler. Marvin, David og Heri holder fremdeles til i Maastricht, men produksjonen skjer nå i Tyskland.

– Det har vært et fantastisk år, sier David, en av de tre unge gründerne. – Etter vi lanserte den første kolleksjonen i fjor vår har alt gått veldig fort. Nå reiser vi rundt på salgsmesser over hele Europa, og vi inngår stadig nye distribusjonsavtaler.

Talentfulle kunstnere med på laget
Designet på lommebøkene er laget av unge kunstnere. Dette gjør at de har en unik og variert stil, samtidig som kunstnerne får en mulighet til å nå ut til en større gruppe.

En av kunstnerne de har med på laget er nordmannen Bård Sandemose, som har laget designet til denne lommeboken.
En av kunstnerne de har med på laget er nordmannen Bård Sandemose, som har laget designet til denne lommeboken.

– Vi vil jo at lommebøkene skal se bra ut, og ved å samarbeide med kunstnere får vi et kult design som skiller seg ut. Vi benytter også muligheten til å promotere kunstnerne vi jobber med, forteller David med stor entusiasme.

Tenker grønt
Som mange andre unge gründere tenker også gutta bak Crispy Wallet på miljøet. Lommebøkene er laget av et spesielt papirmateriale, som er vanntett og slitesterkt, og alt er 100 prosent resirkulerbart.

– Det er viktig for oss å tenke miljøvennlig. Selv om vi ikke kan endre verden, mener vi at mange små skritt til sammen kan utgjøre stor forskjell, sier David.

Til tross for et godt år har de tre kompisene en avslappet og lite selvhøytidelig innstilling. De ser lyst på fremtiden, og er stolte av produktet de har skapt. Og det har de gjort på sin egen måte og i henhold til sine verdier og holdninger.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.