ForbrukerHva skjer i Europa?

CHARGEBACK!

CHARGEBACK!

Visste du at du har krav på tilbakebetaling («chargeback») i alle EU/EØS-land når noen på ulovlig vis har tatt pengene på kontoen din?

I dag 14. mars er det den europeisk forbrukerdagen og EU jobber med mange tiltak som skal sikre rettighetene til deg som forbruker, særlig på nett. I 2015 introduseres en online klageordning som behandler saker hvor man mener seg lurt eller har vært utsatt for tyveri på nettet.

Hovedregelen er at du har krav på å få tilbake penger hvis noen har misbrukt ditt kredittkort. Det er kortselskapet, banken eller forhandleren som har plikt til å tilbakeføre de pengene som du mener har blitt tatt fra deg på ulovlig vis.

Forutsetningen er at du ikke selv har slurvet når det gjelder å skjule pinkoder eller å hindre at uvedkommende å få tilgang til din pinkode.

Det er noe ulikt hvordan de ulike land praktiserer dette regelverket og i Norge kan du få svar på disse spørsmålene hos din bank, kortselskap eller hos Forbrukerådets europaavdeling «The European Consumer Centre Norway».

Her kan du lese hele Chargeback-rapporten.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *