Simple Session 14

0 kommentarer
 
 

Denne helgen arrangeres den fjortende utgaven av skateboard og BMX-konkurransen Simple Session i Estland. Hit kommer verdens fremste utøvere innen de to idrettene.

På Simple Session 14 samles 80 skatere og 100 BMX-syklister fra 35 forskjellige land. Det er en god blanding av etablerte utøverne og kommende stjerner som deltar. For å få med unge og lovende fra Estlands naboland har det blitt holdt kvalifiseringsrunder i Sverige, Finland, Russland, Latvia, Litauen og Polen. Muligheten til å konkurrere med verdenseliten er en stor motivasjonsfaktor for talentene.

Liina Ristoja er presseansvarlig for Simple Session. Hun forklarer at konkurransen er viktig for utviklingen til de lokale utøverne. – Å ha en konkurranse av dette formatet er til stor inspirasjon for det voksende skateboard- og BMX-miljøet i regionen, sier Liina.

Mer enn bare konkurranse
Konkurransen holdes i Saku Arena i Tallin, Estlands hovedstad. Med sine 7000 seter er dette landets største innendørs sportsarena. Men Simple Session er ikke bare en konkurranse for toppidrettsutøvere. Det er også et fem dagers program med konserter, filmvisninger og fester. Ifølge Liina gir dette arrangementet en avslappet festivalfølelse, noe som er populært blant både publikum og utøvere.

Pat Casey er en av BMX-syklistene som deltar på Simple Session. Her er han fjordårets konkurranse. Foto: Nathan Beddows

Pat Casey er en av BMX-syklistene som deltar på Simple Session 14. Her er han under fjordårets konkurranse. Foto: Nathan Beddows (http://goo.gl/xoeDNT)

Norske talenter
To av skaterne som deltar er larviksguttene Gard Hvaara (17 år) og Didrik Galasso (19 år). Selv om de enda er unge, har guttene etablerte navn i skateboardmiljøet, også langt utenfor Norges grenser. Hvaara ble blant annet tidenes yngste juniormester i Europamesterskapet i 2012, da var han 15 år. Allerede som trettenåring konkurrerte han i seniorklassen.

Også superstjernen Ryan Sheckler tar turen til det baltiske landet. Sheckler stakk av med seieren i Simple Session 11. Han har også vunnet flere gull i X-Games. På tross av sine meritter på skateboardet, er han for mange mest kjent fra MTV-realityserien Life of Ryan, som handler om hans liv.

Direkte stream
På lørdag starter kvalifiseringen klokken 11 på formiddagen. Siste runde avsluttes halv ti på kvelden. Dagen etter er det tid for semifinaler og finaler. Skateboardfinalen går av stabelen fra halv to til fire på ettermiddagen. BMX-finalen starter halv syv på kvelden og er ferdig to timer senere. Til slutt er det premieseremoni.

Det hele kan streames direkte i HD-kvalitet på www.session.ee. Denne tilgjengeligheten har økt populariteten til konkurransen. – I fjor hadde vi over en million seere, verden over. Som første idrettsarrangement i Europa kunne Simple Session også streames på X-box live, sier Liina.

Hvis du skal se konkurransen må du huske at Estland ligger en time foran oss. Når klokken er syv på kvelden der er den seks på kvelden i Norge.

Oppdatert:
Etter en spennende helg var det Drew Bezanson (BMX) og Greg Lutzka (skateboard) som gikk til topps.  Gard Hvaara hadde også en god helg. Han kom seg helt til finalen og endte til slutt på ellevte plass. Se her for hele resultatlisten.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *