Hva skjer i Europa?Jobb

Trainee hos Schibsted

Trainee hos Schibsted

Schibsted Media Group har et anerkjent traineeprogram. Hvert år er det mange dyktige søkere som kjemper om et lite knippe plasser. Målet med traineeorningen er å rekruttere unge talenter og gjøre dem klare for nøkkelposisjoner i konsernet. Gjennom det to år lange programmet får traineene prøve seg på fire ulike jobber, gjerne i forskjellige land. For å lære mer om dette spennende programmet har vi tatt en prat med spanske Vicente Hernandis, én av Schibsteds talenter.

Hvordan ble du kjent med traineeordningen?

– Gjennom Infojobs, som er en Schibsted-eid jobbportal i Spania.

Hva var det som gjorde at du ble interessert i Schibsted Media Group?

– Jeg er veldig interessert i media-sektoren, og jeg skjønte fort at bedriften var ambisiøs og de ansatte var opptatt av å vokse med bedriften.

Hva er det viktigste med erfaringen som trainee?

– Fleksibiliteten. De fire plasseringene kommer mest sannsynlig til å bli veldig ulike, både når det gjelder type arbeid, men også ulik arbeidskultur . Roteringene gjør også at du virkelig forstår sektoren og ikke bare et snevert felt. En traineeordning gir jo også gode muligheter for jobb videre i bedriften- og er uten tvil en styrke for min profesjonelle karriere.

Hva er de største utfordringene?

– Det er utfordrende å tilpasse seg et annet miljø, i et land med andre «mønstre» og språk, spesielt når du bare skal være der i 6 måneder. Men det er en del av læringskurven og min profesjonelle og personlige reise- så jeg ser på erfaringen som veldig positiv.

Har du noen tips til de som ønsker å søke traineestillinger?

– Vis interesse for den spesifikke sektoren du søker deg til, det er mange traineeprogrammer å velge mellom. Vær deg selv, men etterstreb å være en forbedret versjon av deg selv uten å late som man er noen andre. (Et vanlig tips du sikkert har hørt før, men det er virkelig sant!) Ikke bli frustrert hvis du ikke får den første traineejobben du søker på. Det fins mange jobbmuligheter!

Hva er fordelene ved å ha mobil jobb der han blir utplassert i ulike europeiske land?

– Det er en unik mulig til å lære hvordan folk jobber og tenker i ulike regioner, og det hjelper deg til å adoptere “best practices” i ulike land. Med andre ord, det styrker dine profesjonelle egenskaper og evner, og gjør deg mer fleksibel og åpen for ny ideer. Du forbedrer også språk-kunnskapene dine, som gjør deg enda mer verdifull for bedriften, samt gjør det lettere for deg å forstå ulike kulturer og kontekster. Det beste tipset når du bor i et annet land er å bli kjent med lokale, prøv å finne ut hva som skjer rundt deg.  Klarer du det skjønner du at landegrenser bare er et skille mellom språk og kulturer som til slutt vil forsvinne. For europeeres liv blir bare likere og likere for hver dag som går.

Her kan du lese mer om traineeprogrammet til Schibsted.

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.