Hva skjer i Europa?Studier

Maastricht – i hjertet av Europa

Maastricht – i hjertet av Europa

For mange er Maastricht mest kjent fra traktaten som bærer byens navn. Men den sjarmerende nederlandske byen er også hjemsted til et innovativt universitet, som satser på internasjonalt mangfold og moderne undervisningsmetoder. Dette har vist seg å være en vellykket kombinasjon.

Internasjonalt studentmiljø
Sammenlignet med andre universiteter i Nederland, Belgia og Tyskland har Maastricht University den høyeste andelen av internasjonale studenter, mer enn halvparten av masterstudentene kommer fra andre land enn Nederland. Dette skaper et enestående miljø, hvor unge mennesker fra alle verdens hjørner møtes.

Hovedgrunnen til at universitetet klarer å tiltrekke seg unge lærelystene fra hele verden, er at de tilbyr gode studieprogram, som i sin helhet blir undervist på engelsk. Spesielt anerkjent er de når det kommer til fagområder som er relatert til EU, som for eksempel Europastudier og EU-rett. Foruten dette har universitetet også et godt businessfakultet, som kommer høyt opp på internasjonale rangeringer.

Problem Based Learning
Universitet er også kjent for sin bruk av det moderne undervisningssystemet Problem Based Learning. Upersonlige forelesningssaler er byttet ut med mindre klasserom. Her deltar både studenter og professorer i innholdsrike diskusjoner. På denne måten kommer man i felleskap frem til løsninger på kompliserte problemer. Gjennom et konstruktivt læringsmiljø får man også bedre kontakt med sine medstudenter. Man lærer seg viktigheten av godt samarbeid og nytten av å lytte til andres ideer. Dette er egenskaper som kommer godt med når man skal ut i arbeidslivet.

Elven Maas deler Maastricht i to

Fra folkefest til eksklusiv kunst
Maastricht har også en rik historie og et bredt kulturelt tilbud. Byen, som er Nederlands eldste, har blitt erobret av både romere og spanjoler, noe man ser spor etter den dag i dag. I de trange, brosteinsbelagte gatene ligger barer og kafeer tett i tett. Dette, kombinert med Maastrichts mange flotte plasser, gir byen en unik identitet.

Borgerne av Maastricht er ikke fremmed for å ta seg en fest. I den forstand er årets største happening karnevaluken. Denne uken snus hele byen på hodet. Butikkene holder stengt og gatene fylles med korpsmusikk og utkledde mennesker i alle aldere. Dette er en stor folkefest hele byen tar del i, og kan anbefales på det varmeste.

Ønsker man en roligere opplevelse er The European Fine Art Fair (TEFAF) et bra alternativ. Den eksklusive kunstmessen arrangeres i mars hvert år. Her møtes gallerister og kunstsamlere fra hele verden for å handle og vurdere Van Gogh, Warhol og Munch. Men man må ikke være samler for å ta en kikk, også studenter er hjertelig velkomne.

I Europas hjerte
Da byen praktisk talt ligger i hjertet av Europa, er Maastricht et godt valg for den reiseglade. Brussel, Eindhoven og Köln ligger én times togtur unna. Amsterdam og Brugge kommer man til på to timer. Skulle det friste med en storbyweekend tar det ikke mer enn drøye tre timer til London og Paris. Med andre ord er mulighetene mange om man ønsker å se mer av Europa.

Les mer om Maastricht Univeristy her.

Relaterte artikler: ERASMUS,  studentmobilitet, dine muligheter som student i Europa

Share this post

About the author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *