Skiheiser i Jasna

Skiferie i Øst-Europa

0 kommentarer
 
 

Drømmer du om en skiferie i utlandet, men tenker at det blir for dyrt? Fortvil ikke, det fins mange rimelige alternativer til Italia, Sveits og Frankrike. Her har du fire forslag til steder du kan dra på skiferie i Øst-Europa.

Kranjska Gora, Slovenia
Kranjska Gora er en liten by som ligger i de juliske alpene. Fjellene er nordvest i Slovenia, nær grensen til Østerrike og Italia. Byen har svært gode alpinbakker, hvor den mest kjente er Podkoren. I denne bakken blir det årlig arrangert verdenscuprenn i alpint. Så dersom du våger å kjøre i sporene til verdenseliten er Kranjska Gora et godt alternativ. For de som foretrekker langrenn er det også mange muligheter. Bare et lite snøballkast unna byen er det over 40 kilometer med langrennsløyper.

Den letteste måten å komme til Kranjska Gora på er med fly til Ljubljana, hovedstaden i Slovenia, som ligger ca. 45 minutters kjøring unna. Det går ikke direkte fly fra Norge til Ljubljana, så du må regne med en mellomlanding. I høysesongen får man hotell fra 3000 kroner i uka per person. Sover du på hostel blir det ca. halve prisen.

Mer informasjon kan du finne på www.kranjska-gora.si

Pamporovo, Bulgaria
Når du tenker på ferie i Bulgaria, tenker du sannsynligvis på strender og varme. Men det er også flere muligheter for de som foretrekker minusgrader og snø. Et av disse stedene er Pamporovo. Dette er et av Europas sørligste skianlegg, og har over 270 soldager i året. Selv om Pamporovo er mest kjent for sine familievennlige bakker er det også gode muligheter for offpiste-kjøring. Men husk, vær forsiktig!

Poiana Brasov, Bulgaria

Den greieste måten du kommer deg hit er med fly til Sofia, hovedstaden i Bulgaria. Fra Sofia tar det ca. tre timer med buss eller bil. Hotellrom i Pamporovo koster ca. 1000 kroner i uka.

Du finner mer informasjon på http://www.bulgariaski.com/pamporovo

Poiana Brasov, Romania
Hva med en skiferie i Draculas rike? I den transilvanske byen Poiana Brasov har de Romanias største og mest populære skianlegg. Byen ligger i flotte omgivelser, omkranset av fire fjell. Her har de ca. 25 kilometer med bakker, som passer både for nybegynnere og mer erfarne kjørere. Og når du først er i Transilvania så burde du også ta en tur til Draculas slott, som bare ligger en halvtimes kjøretur unna Poiana Brasov.

Du kommer til Poiana Brasov ved å ta fly til Cluj-Napoca, derifra tar det vel tre timer med buss eller bil.  En uke på hotell midt i høysesongen kan man få for under 1000-lappen.

http://www.poianabrasov.com finner du mer informasjon.

Jasna, Slovakia
Én av Oslos konkurrenter i kampen om å arrangere OL i 2022 er den slovakiske byen Jasna, som har søkt sammen med polske Kraków. På grunn av OL-søknaden er det blitt investert tungt i både utsyr og infrastruktur, noe som gjør at Jasna nå har blant de mest moderne skianleggene i Øst-Europa. Her er det bakker for viderekommende og nybegynnere, snowboardparker og kilometer på kilometer med langrennsspor. Har du mer energi igjen etter en lang dag i bakken er det flere after ski-barer å velge mellom. Men husk at det er 18-årsgrense.

Jasnán, Slovakia

Den letteste måten å komme seg til Jasna er med fly til Krakow eller Bratislava, så buss eller bil videre. Det fins hotell i alle prisklasser. De rimeligste ligger på under 1000 kroner for en uke.

Du finner mer informasjon på http://www.jasna.sk/

Del ditt beste skibilde på Instagram og tag det med #ieuropa!


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *